به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محمد مسعود مهدیان طی سخنانی در این دوره آموزشی با بیان این که حجامت یک روش درمانی سنتی در طب اسلامی است که دارای فواید و تأثیرات قابل توجهی در درمان بسیاری از بیماری هاست، اظهار داشت: از نگاه برخی حکماء، صرف بادکش کردن حجامت به شمار می رود اما از نگاه عده ای دیگر همچون ابن سینا، تیغ زدن بین دو کتف به عنوان حجامت عام کافی است.
وی افزود: از جمله برکات بسیار مهم حجامت، تقویت سیستم ایمنی بدن است، به این معنا که حجامت با ایجاد یک التهاب موضعی موجب تحریک سیستم ایمنی بدن و تکثیر سلولهای دفاعی بدن میشود، ضمن آن که حجامت همچنین سیستم انعقادی و ضدانعقادی بدن را تنظیم میکند.
کارشناس طب سنتی- اسلامی همچنین گفت: حجامت با کاهش غلظت خون تراکم سلولی را در مویرگها کاهش داده و به این وسیله اکسیژنرسانی را بهبود بخشیده و بار قلب و ریه را تعدیل میکند و علاوه بر آن با تصفیه خون، مواد زائد، مضر و مسموم را از خون خارج می سازد.
وی با بیان این که حجامت به عنوان یک روش درمانی برای همه مزاج های چهارگانه توصیه می شود، افزود: از جمله عوامل مؤثر در امر حجامت باید به عواملی چون محیط زیست، تغذیه، سن، جنسیت، مزاج و طبع فرد و نیز تحرک و ورزش و فعالیت افراد اشاره کرد.
حجت الاسلام مهدیان همچنین بیان داشت: برای حجامت چه قبل از آن و چه حین و چه پس از آن توصیه ها و نکات مهمی وجود دارد که حتماً باید مدنظر باشد، کما این که کسانی که حجامت می کنند موظف هستند که نسبت به افراد حجامت شونده، شرح حال گیری دقیقی انجام دهند.
۳۱۳/۸
نظر شما